marți, 9 februarie 2010

Impactul blogurilor asupra libertatii de exprimare

De mult timp ma tot intreb, de fapt ce inseamna un blog? Practic ce ai? Cu toate ca nu este in totalitate al tau, il poti numi responsabil un jurnal. Cu exceptia ca este public, sau nu. Poti scrie ce doresti, despre ce doresti, fara sa intri la sectiunea "Drepturi de autor". Il poti numi un mod de exprimare, o libertate de exprimare, de gandire, de personalitate, etc.

Totusi, ma gandesc la impact. Ma gandesc daca blogurile pot avea un impact. Sigur ca au. Sunt tot mai multi oameni care au bloguri, si mai multi care citesc bloguri si o parte care chiar iau blogurile ca sursa credibila. Deja exista nume sonore ale blogosferei romanesti, ale caror texte sunt folosite ca surse si documentari pentru stiri. Totusi, nu cred ca acest impact este atat de mare pentru a afecta libertatea de exprimare. De mai multe ori am scris texte care ar fi putut avea un impact mare asupra mea. Totusi, am reusit sa eschivez mentionand faptul ca textele pot fi simple fictiuni, personajele si intamplarile pura fantezie.

Dar, de ce am spune asta? E o libertate pe care o pot exprima fata in fata sau pe blog. Tot libertate se numeste, nu? Tot v-ati dorit libertate, acum intoarceti obrazul stimabililor.
Va pup!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu