marți, 26 ianuarie 2010

Aruncati in Siberia

Am trait sa o simt si pe asta. Minus 30 de grade la Iasi, restul tarii nu prea ma intereseaza. O iarna care sigur imi va ramane in minte, macar pana la urmatoarea.

Ziarele zbarnaie de anunturi tip: "Ger de crapa pietrele" sau "Romania, noua Siberie". Isterie la tv ca au murit 22 de oameni, masini care nu pornesc, boschetari care incheata prin gari, probleme cu distributia gazelor. Ciudat, ierni au mai fost, dar asa parca nu am mai prins.

Dimineata asta a fost ce si celelalte in care ma trezesc la 7; crunte. Dar sa vezi ce era afara. Masina nu pornea, a trebuit sa merg pe jos la facultate. Termenul "a ingheta" este impropriu folosit la ce temperaturi au fost afara. -28 de grade. Cine radea de termenul "incalzire globala" ar trebui sa se ingrijoreze. Fenomenul care se manifeste dupa incalzirea globala se numeste Era Glaciara. Ingrijorator? Posibil, oricum, nu pentru toti.

Prima zi de inghet mortal in Romania. Vineri spre sambata. Din plictiseala, am iesit in oras. Din si mai multa plictiseala, am mers si la un afterhour. Se pare ca nu numai eu ma plictiseam, pentru ca localul era plin ochi de tineri indiferenti fata de termeni ca "Era Glaciara" sau "- 28 de grade". Ce le pasa, se distrau, beeau, nu stiu ce mai faceau, dar se distrau. Totul frumos pana pe la 12 la amiaza cand magia s-a terminat. Toata lumea acasa. O priveliste superba. O multime de tinerei in tricou si cu ochelari pe ochi, a caror masina nu le pornea. Isteria s-a dezlantuit pentru ca taxiuri nu erau suficiente. La un moment dat, aud pe unul din ei practic congelat: "baga-mi'as xxxx, parca suntem in Siberia!".

Asa sa fie?
Ora 10 43, -28 de grade, nu e ca in Siberia, dar aduce a Moscova.

Va salut cu ceaiul in mana!

Un comentariu: