luni, 30 noiembrie 2009

Ia uite cine striga "hotii"!


Concluzia o voi spune la inceput ca sa nu o uit. Romania are o politica demagogica.

Ma doare mintea cand aud diferiti politicieni cum se acuza, se cearta si apoi se numesc diplomati. Il inteleg pe Basescu care saracul e un om din popor si nu prea are tangente cu diplomatia, il inteleg pe Vadim, care inca din 2000 ataca pe oricine are in cale, ii inteleg pe mai toti pacalicii din marele Parlament care toata ziua, mai ales in perioada campaniei isi ataca cu salbaticie adversarii politici, insa nu ii inteleg pe Geoana, care se da mare diplomat, doar pentru ca s-a ocupat cu afacerile externe si pe Antonescu, care face politica de ceva vreme si pe care era la un moment dat sa il si cred. Totusi, ce inseamna cuvantul diplomat?

Inainte de primul tur, se vedea dusmania in ochii lui Antonescu, care in discursurile sale aproape convingatoare mai ca ii blestema pe Basescu si Geoana pentru ce au facut tarii. Saracul liberal se jura ca nu va face alianta cu socialistii, iar pe Basescu ca nu il va sustine niciodata. Parea convingator, aproape ca voiam sa-i dau votul. Noroc ca nu am reusit sa votez din cauza imensei cozi de la sectia de votare.

A trecut turul 1, echipele s-au reconciliat, iar securea politica se pare ca a fost ingropata, pentru moment. Uite ca cine striga "hotii" nu e tocmai un arhanghel nici el. Antonescu se jura ca nu va face nici o alianta cu cei care au dus tara intr-un punct aproape critic. Desi se simtea ca tine putin cu Geoana, il ataca necontenit, afirmand sus si tare ca nu va accepta formarea unui guvern cu social-democratii.

A venit turul doi si iata ca ce se prevedea s-a intamplat. Pe 25 noiembrie, liberalii si socialistii s-au imbratisat, s-au pupat si au facut si un copil: Klaus Johannis, care se pare ca e puntea de legatura si cel care va guverna in cazul in care va castiga PSD-ul. Mai noi, apar si impreuna pe afisele electorale. Ia uite unde se afla ingropata diplomatia si spiritul politic: in Crin Antonescu. Iubitul de el pe cat e de nestiutor, mai e si credul. Prevede un Guvern prosper, echitabil si care va scoate si Romania din criza, nu cu altcineva decat cu Geoana ca presedinte. Ludic, nu?
Nu il mai suport pe Basescu pentru ca a facut destul rau tarii, insa daca ar trebui sa aleg dintre doua rele, il aleg pe cel mai putin rau, adica pe Basescu. Nici el nu stie mai multe decat Geoana sau Antonescu, insa ceea ce ii diferentiaza este proportia mai scazuta de minciuna. De fapt, Basescu nici nu prea stie sa minta, cum nu stie nici sa conduca o tara. Totusi, prefer sa am un conducator prost decat mincinos.

Pe parcursul scrierii textului, mi-a mai venit o concluzie in minte: domnule Antonescu, esti un demagog, ca sa nu zic prostanac. Nu ca nu ai fi, insa termenul este deja luat.

Daca nu sunteti voi diplomati, de ce am fi si noi? La zid cu voi!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu