miercuri, 24 martie 2010

No bad writing!

14 zile. Atat a trecut de la ultima postare. Lipsa ideilor, lenea sau facultatea au avut o influenta proasta. Ciudat este faptul ca in fiecare zi ma uit pe blogul personal, insa nu scriu. Cum spune o amica, imi e de ajuns sa stiu ca pot.

Mort Rainey spunea: scrisul prost se rezolva printr-un simplu "delete". Sa spunem ca nu e cazul. Ca tot veni vorba, sa va zic cate ceva de acest Mort Rainey. E de fapt un persoanj al unei povesti, transformat in persoanj al unei ecranizari de prin anul 2004. "Secret Window" se numeste cartea, la fel se numeste si filmul. Pe cei care l-au vazut ii felicit, pe ceilalti ii indemn sa dea un search pe torrent.

"Secret Window", o ecranizare a regizorului David Koepp, este combinatie de drama/ thriller / horror, despre un cunoscut scriitor din America, care in ciuda succesului sau inebuneste si incepe sa faca lucruri macabre, fara sa fie prea constient de asta. Pe parcursul a celor 96 de minute, personajul principal, Mort Rainey, interpretat de Johnny Depp, trece printr-o faza neplacuta a vietii sale, divortul de sotia sa Amy, care isi gaseste fericirea intr-o alta relatie. In ciuda nemultumirii fata de turnura pe care a luat-o viata sa, el se straduieste sa isi vada mai departe de scrisul sau. La aceasta se adauga si aparitia unui misterios strain, John Shooter, care il acuza de plagiat si il ameninta. Incercarea de a gasi dovada ca ideea cartii ii apartinuse nu are prea mare succes. In jur, lucrurile se inrautatesc, apar victime si, presat de timp, Mort angajeaza un detectiv. Fara sprijin din jur, Mort se vede inchis intr-o situatie greu de imaginat din care nu poate iesi. Finalul este unul complicat, Mort este cel care de fapt comite toate crimele. Cu toate ca lumea stie, nu are dovezi care sa il incrimineze. Impacat cu propria constiinta, Mort Riney isi vede in continuare de cartile sale, lasand privitoarii cu un sentiment straniu.

"Secret Window" a fost lansat in America pe 12 martie 2004. Cu un buget de 40,000,000 dolari, a avut incasari de aproximativ 20,000,000 pe weekend, fiind la fel de bine primit de public ca orice film marca Johnny Depp. Vizionare placuta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu