vineri, 5 martie 2010

Ce inseamna un film bun?

Sunt prea multe ecranizari pentru a face o categorisire. Eu le-am simplificat putin. Exista filme bune si filme proaste. Totusi, ce face un film sa fie cu adevarat bun? Nu vreau sa fac o teorie a cinematografiei, pentru ca nu as sti ce sa spun cu exactitate, insa unele puncte forte le poti simti. Sunt acele momente cand esti una cu filmul, cand il simti, cand te emotionezi la o scena mai emotiva, cand te enervezi cand vezi ca-ti moare un personaj drag, cand stai cu sufletul la gura la o scena de suspans.

Asta trebuie sa faca un film, nu? Sa te tina cu sufletul acolo, fara a te plictisi. Sa te regasesti in personaje, sa te faca sa le iubesti, sa vrei sa fii ca ele, sa simti ce simt ele. Si sa nu spuneti ca "Numai iubirea" face asta.

Am revazut un film care m-a marcat tot timpul. "Gladiator" este o ecranizare care practic ma rupe de pe fotoliul din care il privesc si ma duce undeva pe vremea romanilor. Poate exagerez, insa efectul discografiei are atat de mult impact incat poti simti cu adevarat sentimentele eroilor doar vazandu-i. Ce sa zic, un film bun.

Mai jos e soundtrack-ul filmului. Perfect pentru un preludiu linistit cu iubita/iubitul. Pe urma va descurcati voi:)
Vizionare placuta!

2 comentarii:

  1. Asa e, asta ar trebui sa insemne un film bun. Totodata, filmul pe care tu il consideri bun - in cazul asta, Gladiator - eu il pot considera un film prost. Un film nu este niciodata bun/prost pentru toti.

    RăspundețiȘtergere
  2. certo. gusturile nu se discuta, insa cred ca cele bune se aseamana.

    RăspundețiȘtergere